Town Of Saints – No Place Like This

Town Of Saints - No Place Like ThisRuim twee en een half jaar geleden bracht het Gronings/Finse Town Of Saints hun overrompelende debuutalbum Something To Fight With uit. De harde kern, zanger/gitarist Harmen Ridderbos en violiste/zangeres Heta Salkolahti, vormden destijds samen met drummer Sietse Bosma een trio en leverden een album met elf zeer aanstekelijke indiefolkliedjes af. Inmiddels heeft Sietse Bosma de drumstokjes overgegeven aan Jesse Bosman en is gitarist Berend Rombouts erbij gekomen, evenals de Fin Jukka Kiviniemi op bas. Deze muzikale uitbreiding zorgt er voor dat de folky sound wat meer naar de achtergrond is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor een wat voller indierockgeluid. Soms groovend en zelfs een beetje eighties (“Needle In The Hay”, “Win”), een beetje rock ‘n’ roll à la “Great Balls Of Fire” (“Short Circuit Breakdown”) maar er zijn ook mooie, melodieuze liedjes (“Legion”, “Württemberg Calm”). Vergeleek ik Town Of Saints op hun vorige album al voorzichtig met de drive van Arcade Fire, op titeltrack “No Place Like Home” klinken ze net zo euforisch en onweerstaanbaar als de Canadezen. Nog zo’n hoogtepunt is “Shapes” waarin Heta Salkolahti de solozang voor haar rekening neemt en er een breekbaar en melodieus prachtliedje van maakt. Het vioolspel van Salkolahti zorgde op het debuutalbum nog voor het folky geluid maar klinkt op No Place Like This ineens veel minder rootsier en rockt veel meer. Het is echter heel herkenbaar geworden voor het Town Of Saints-geluid en is de klinkende motor waar de muziek op draait. Er is geen slecht nummer aan te wijzen op No Place Like This. Het album is van begin tot eind een muzikale energy-boost die je eigenlijk wel op repeat zou willen zetten. De enorme gedrevenheid waarmee Town Of Saints muziek maakt is heel aanstekelijk. Wat een genot moet het zijn om deze band live te zien spelen. No Place Like This is tot nu toe een van de betere albums van dit jaar en een waar ik heel goede zin van krijg.

mij=Snowstar

File: Town Of Saints – No Place Like This
File Under: Aanstekelijk
File Facebook: [Town Of Saints op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Town Of Saints]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven