Kevin Morby – Singing Saw

Kevin Morby – Singing SawDe Amerikaan Kevin Morby zou je kunnen kennen als (ex-)bassist van Woods, als voorman van The Babies of van zijn twee solo-platen. Nu is er een derde eigen schijf, getiteld Singing Saw. Hij speelt hier zelf op gitaar en pinao, en zorgt voor de vocalen. Met deze stem zal hij de eerste ronde van The Voice niet overleven, maar dat zal Bob Dylan ook niet. Of Lou Reed, als hij nog zou leven. Met die laatste twee artiesten wordt hij muzikaal vaak vergeleken. En met Leonard Cohen. Zelf zou ik daar nog wel Kurt Vile en War On Drugs aan toe willen voegen. Morby schrijft zijn eigen songs, en zijn liedjes zijn rijkelijk voorzien van allerlei tierelantijntjes. Zo is er uiteraard een zingende zaag, maar ook een saxofoon, trompet en viool. Het maakt dat Singing Saw een prettige plaat is waar je even de tijd voor moet nemen. Je hoort dan van alles tussen singer-songwriter, dansbare liedjes, psychedelica en rock in. Singing Saw is een groeiplaat en wat mij betreft een van de interessantste dit jaar. Eind augustus is hij weer in het land. Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat er van deze studioplaat op het podium overblijft.

mij=Dead Oceans / Konkurrent

File: Kevin Morby – Singing Saw
File Under: Alleen al een standbeeld voor de titel

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top