Suuns – Hold/Still

Suuns – Hold/StillVroeger noemden we loeiharde beats, ijzeren gitaarpartijen, gedonder en beukende feedback gewoon onderdeel van een industrial-act. Binnen die ontoegankelijke wereld vol geknars en gepiep was meestal geen plaats voor subtiel gemixte elektronica. En al helemaal niet voor hemelse vrouwelijke vocalen. Suuns uit Canada trekt zich geen ruk aan van vooropgestelde wetjes uit het verleden. Op deze derde CD springt de band van Suicide-achtige elektronica naar ambient om vervolgens knetterhard terug te slaan met terreurbeats en simpel klinkende gitaarlijntjes die New Order zo kenmerken. Bassen en beats hebben de voorkeur bij de Canadezen. De rest draperen ze er overheen. Suuns heeft onbedoeld een popkarakter gekregen en het lijkt alsof de de band zijn pijlen gericht heeft op het latere elektronicawerk van Primal Scream. Het is alleen een tandje rustiger. Bij de productie hoor je een aanpak terug die aan het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw heel populair was bij o.a. Mr. Oizo, Tiga en Mirwais. Het zal me niet verbazen als Suuns de komende tijd een veelgevraagd productie- en remixclubje gaat worden voor de allergrootste artiesten onder ons.

mij=Secretly Canadian

File: Suuns – Hold/Still
File Under: Van industrial naar diepe bassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven