Colvin & Earle – Colvin & Earle

Colvin & Earle - Colvin & EarleHet is dit jaar precies twintig jaar geleden dat er twee albums verschenen die ik na al die jaren nog steeds hoog heb zitten. A Few Small Repairs van Shawn Colvin is een singer-songwriter-klassieker en I Feel Alright van Steve Earle is nog steeds een van mijn favoriete albums van de hardcore troubadour. Steve Earle ben ik altijd blijven volgen maar Shawn Colvin ben ik onbedoeld een beetje uit het oog verloren. Gelukkig hebben de twee nu de handen ineen geslagen voor een album. Het idee ontstond toen ze in 2014 een gezamenlijke tour deden onder de naam ‘Songs & Stories, Together Onstage’ waarin de twee songs en verhalen uitwisselden. Dit beviel zo goed dat het nu is voortgezet op plaat. Onder productionele leiding van Buddy Miller nam het duo in krap anderhalve week tien songs op. Waar het bij Steve Earle privé niet zo lukt met vrouwen, recentelijk strandde zijn zevende huwelijk, heeft hij in Shawn Colvin zijn ideale muzikale wederhelft gevonden. De inmiddels zestigers weten inmiddels als geen ander hoe je een goed liedje maakt. Ze schreven zes van de tien nummers samen zoals “The Way That We Do” waarin ze als een stel dat al talloze jaren bij elkaar is de balans opmaken en het intieme, mede door Julie Miller geschreven, “You’re Still Gone” over het missen van een dierbare. Het broeierige, donkere en intense “You’re Right (I’m Wrong)” is het prijsnummer, heel mooi hoe Colvin & Earle’s stemmen hier heel spannend kleuren. Het album bevat vier covers waaronder een hele goede versie van Ian & Sylvia’s “You Were On My Mind” en ook “Raise The Dead” van Emmylou Harris is heel fraai. Daarentegen hadden ze hun versie van “Ruby Tuesday” van The Rolling Stones van mij weg mogen laten. Slap en overbodig. Het is het enige minpuntje op dit verder uitstekende album van twee oude rotten die hun sporen afzonderlijk al lang verdiend hebben maar samen bijna weer net zo fris klinken als twintig jaar geleden.

mij=Concord

File: Colvin & Earle – Colvin & Earle
File Under: Krasse knarren
File Facebook: [Shawn Colvin op Facebook][Steve Earle op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Shawn Colvin ][Tweets van Steve Earle]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven