Eric Bachmann – Eric Bachmann

Eric Bachmann - Eric BachmannDe Amerikaanse singer-songwriter Eric Bachmann mag dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum in de muziek vieren. Begin jaren negentig begon hij in de punkband Archers Of Loaf om ruim tien jaar later verder te gaan als singer-songwriter in de band Crooked Fingers. Tien jaar geleden bracht hij zijn eerste solo-album uit en na nog twee Crooked Fingers albums in 2008 en 2011 is er dan nu zijn tweede soloplaat. Je kunt horen dat Bachmann er al vele muzikale kilometers op heeft zitten. Eric Bachmann bevat negen puntgave en super melodieuze liedjes. Bachmanns stem doet een beetje aan die van Gary Louris van The Jayhawks denken maar zijn bereik is groter. Hij spreekt de woorden van zijn teksten zo nadrukkelijk uit dat je duidelijk kunt horen dat hij ook echt wat te zeggen heeft en een goede tekstschrijver is. “Mercy” bijvoorbeeld, met een leuk doo-woppend achtergrondkoortje, waarin Bachmann zegt niet in genade van boven te geloven, de angst voor afwijzing in “Seperation Fright”, de “Modern Drugs” die men neemt om het alledaagse leven aan te kunnen om aan dat in “Dreaming” weer even in gedachten en dromen te kunnen ontsnappen. Eric Bachmann vangt hier het leven met al zijn lichte en zware kanten in negen mooie liedjes. Liedjes die geen prijzen zullen winnen voor originaliteit of opvallen door buitengewone muzikale arrangementen maar wel getuigen van de uitstekende songwriterkwaliteiten en muzikale kundigheid en jarenlange ervaring van Bachmann.

mij=Merge

File: Eric Bachmann – Eric Bachmann
File Under: Vakmanschap
File Facebook: [Eric Bachmann op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Eric Bachmann]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven