Lumenlab – They Are Killing Us

lumenlab-they_are_killing_usDiego Martinez zette al in het jaar 2000 Mexico op zijn kop met zijn soundscapes, getingeltangel, loops en samples. Oh sorry, hij maakt ritmische noise vol distortion en zoekt naar aanhaakmomenten uit de hiphop en de punk. Tja, en dat doet Martinez op They Are Killing Us samen met zijn broer Israel die samen ook tekenden voor het Abolipop-project en Suplex. Wat worden wij wijzer? Helemaal niets! Lumenlab blijft na dik vijftien jaar hangen in goedbedoelde experimenten vol gepiep, geknars en geschreeuw. Aan enige vorm van structuur heeft Lumenlab blijkbaar een hekel. Met de beste wil van de wereld zou je nog kunnen kunnen zeggen dat Martinez als grunter van de grindcorebands Hydrophobia en Emphysema nu de boel opgeleukt heeft met drumcomputers en synths. En dat was het dan ook wel. Als je over-de-top-pogingen van Alec Empire en Alain Jourgensen wel kunt waarderen en je zoekt naar a-structurele metalexperimenteerdrift, dan zet je deze CD maar vast op je verlanglijst. In al zijn veelheid van ideeën is het verder een creatieve armoe troef.

mij=Aagoo

File: Lumenlab – They Are Killing Us
File Under: heftige creatieve armoe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top