AAPNOOTMIES – AAPNOOTMIES

aapnootmies - aapnootmies“Spinvismeisjes aan de macht” kopte een 3voor12-artikel uit januari 2014. Een échte revolutie is sinds die tijd uitgebleven. Al wordt Eefje de Visser inmiddels Nederpopkoningin genoemd door datzelfde 3voor12 en brachten ook Aafke Romeijn en Roosbeef sinds die tijd verrassend sterke tweede (Nederlandstalige) en derde albums uit. Het aantal Spinvismeisjes groeit echter gestaag en de laatste telg aan de loot van de Spinvismeisjes-boom is AAPNOOTMIES. AAPNOOTMIES is de band rondom frontvrouw Dinaira Scheffers. AAPNOOTMIES maakt dromerige en gelaagde Nederlandstalige indiepop met cryptische teksten en doet, als je ze zou willen vergelijken, nog het meest denken aan Giel Beelen’s Beste Singer Songwriter van Nederland deelneemster Mevrouw Tamara. Al gaat de vergelijking in zoverre mank dat AAPNOOTMIES in haar korte bestaan (het debuut kwam afgelopen voorjaar uit) al nadrukkelijker aan de weg timmert dan Mevrouw Tamara. Meest uitgesproken nummer van dit album is de fraaie, met een brass-sectie opgeluisterde, tweede single “Supersoakerkracht” die begeleid gaat van een grotendeels in zwart wit geschoten pracht-videoclip waarbij de exotische looks van Dinaira onmiskenbaar een hoofdrol opeisen. Met dit debuut zal nog steeds de Spinvismeisjes-revolutie niet uitbreken. Maar het is zéker een welkome aanvulling op de muziek van AAPNOOTMIES’ muzikale geestverwanten. En het bewijs dat vrouwelijke Nederlandse zangeressen de afgelopen jaren een heel eigen genre hebben ontwikkeld. En wie weet moet Eefje de Visser haar troon over een paar jaar wel afstaan aan AAPNOOTMIES’ Dinaira. Mij zou het niet verbazen.

mij=Eigen beheer

File: AAPNOOTMIES – AAPNOOTMIES
File Under: Troonpretendent
File Social: [Facebook] [Twitter] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top