WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-36d665-a4dd-558e.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

The Coathangers – Nosebleed Weekend – File Under: New Music

The Coathangers – Nosebleed Weekend

The CoathangersWaar is de tijd gebleven dat de vrouwelijke medemens de popwereld aan de mannen overliet en eigenlijk alleen opdook als er een zangeres nodig was?– uitzonderingen daargelaten – Nee, tegenwoordig moeten de dames het steeds meer zelf doen, zoals in dit geval het trio – tot 2013 waren ze een kwartet- The Coathangers. Ze zijn inmiddels toe aan hun vijfde album en ik zal eerlijk zeggen dat ze langs me heen gegaan waren. De dames uit Atlanta maken punky garagerock en als deze schijf Nosebleed Weekend representatief is voor hun werk dan zijn ze in staat om catchy liedjes te schrijven met een lekkere bite. Want alleen al getuige de foto op de hoes – al is deze foto misschien wat flauw – zijn het dames die van wanten weten. Meteen al bij opener “Perfume” weet je al dat het goed komt. Het ragt, het schreeuwt, het piept, het rammelt, maar alles zonder het liedje te vergeten. Ook het feit dat de dames allen hun stem inzetten, alleen of samen, is een pluspunt. Nee, het is maar goed dat de dames aan de weg timmeren. Hiervoor zijn een gitaar, bas en drums voldoende. En het nodige talent. Mijn favorieten zijn overigens “Squeeki Tiki” en “Excuse Me?”. Al is het hele album geslaagd: de energie spettert de boxen uit.

mij=Suicide Squeeze / Konkurrent

File: The Coathangers – Nosebleed Weekend
File Under: Loud Quiet Loud
File Audio: [Bandcamp]
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven