Boulevards – Groove!

Boulevards – Groove!Alsof de duvel ermee speelt! Telkens als ’n Prince of ’n Rick James overlijdt, dan krijg ik CD’s binnen van artiesten die al jarenlang met funk en elektrofunk bezig zijn. Zo ook de uit North Carolina afkomstige Jamil Rashad die zichzelf Boulevards noemt. Rashad glijdt zo van de funk in de disco, inclusief Nile Rodgers-productie. Het valt te prijzen. Zeker omdat Boulevards eigenlijk een eenmansproject is. Dat wordt nog wat als hij een band om zich heen weet te verzamelen van gerenommeerde muzikanten. Dan zal blijken hoe sterk het historisch besef is van Jamil. Hij kan meerdere kanten op die hij kan laten opgaan in een ijzersterk funkstaaltje. Hij zet Grandmaster Flash, Roger & Zapp en Jamiroquai direct in een logische volgorde. Daarbij zal zijn vuilspuiterij door de microfoon toenemen en heeft hij de kans om toe te werken naar pure powerproducties. Dit debuut van Boulevards heeft alles in zich om Rashad te lanceren als een alleskunnende funkateer die per volgende plaat ruiger en ongepolijster wordt. Funkpop van het allertoegankelijkste niveau.

mij=Captured Tracks

File: Boulevards – Groove!
File Under: Toegankelijke funkpop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top