case/lang/veirs – case/lang/veirs

case lang veirsHet plan ontstond al een tijd geleden. k.d. lang wilde graag een album maken met Neko Case en Laura Veirs. Op papier een verrassende combinatie en dat is het uiteindelijke resultaat ook. Twee van de mooiste vrouwenstemmen die ik ken, die van k.d. lang en Neko Case, en Laura Veirs vormen het gelegenheidstrio case/lang/veirs. Laura Veirs ken ik eigenlijk alleen van naam, haar muziek is me vrijwel onbekend. Geheel ten onrechte, zo blijkt al snel bij beluistering van het album van deze drie dames die afzonderlijk op geheel eigen wijze hun sporen al lang en breed verdiend hebben. De vraag is of de eigen afzonderlijke klasse van dit drietal met zijn drieën ook werkt. Het antwoord is ja. De zangeressen nemen beurtelings de solozang op zich en worden daarbij door de andere twee vocaal ondersteund. k.d. langs kracht is haar smachtende en melancholische zang waar ik altijd kippenvel van krijg. Het mooist in “Blue Fires”, met een schitterend donker gitaar-intermezzo, en “1,000 Miles Away” met hemelse koortjes van Case en Veirs. Neko Case zingt altijd spatzuiver met haar glasheldere en galmende stem die het best naar voren komt in “Behind The Armory” en “Delirium”. Laura Veirs is technisch gezien de minste zangeres van de drie maar wel de meest eigenzinnige en misschien wel de beste teksschrijver. “Greens Of June” bijvoorbeeld is een lied over hoe de mooie kleuren van de natuur in thuisstad Portland haar blij maken. “Song For Judee” is een prachtig liedje over de te vroeg overleden zangeres Judee Sill. Alle veertien liedjes dragen de identiteit van de leadzangeres maar krijgen net dat beetje extra door de ondersteuning van de andere twee. Dat komt goed naar voren in twee songs waarin de drie magistraal samen zingen. In het meanderende “Atomic Number” en het ingetogen “I Want To Be Here” onderstrepen ze de dikke voldoende voor dit gelegenheidstrio. De dames zijn op dit moment bezig met een uitgebreide Noord-Amerikaanse tour. Ik hoop van ganse harte dat daar een Europees deel aan toegevoegd gaat worden.

mij=Anti-

File: case/lang/veirs – case/lang/veirs
File Under: Drie-eenheid
File Internet: [Website van case/lang/veirs]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven