Giant Tiger Hooch – Panda! Panda! Panda!

Giant Tiger Hooch - Panda! Panda! Panda!De branieschoppers van Giant Tiger Hooch lijken weliswaar te doen alsof ze maar wat aanklooien, hun nieuwe album Panda! Panda! Panda! laat toch echt wat anders horen. Ouwe rhythm & blues – Van Morrisons Them, The Animals, The Rolling Stones in hun beginjaren – wordt gemengd met rauwe garagerock, een heleboel lol en, jawel, vakmanschap. Het kwartet heeft er naar eigen zeggen zo’n 250 optredens op zitten in bijna twee jaar en dat kun je horen. De band klinkt strak en gedisciplineerd, ondanks hun anarchistische imago. Toch klinkt het enthousiasme er niet minder om. Het duurde drie dagen om de elf tracks (tien volgens het hoesje, maar volgens mijn CD-speler is het er echt eentje meer) op te nemen. Producer Mischa den Haring (van het rhythm & blues-combo T-99) en Ralph Verdult gaven Panda! Panda! Panda! een lekker vet geluid mee en hebben het kwartet niet in een keurslijf proberen te duwen. Alsof dat gelukt was. Wat vooral opvalt is dat gitarist Jorrit Makkinga een stempel op de band drukt met zijn groovy gitaarwerk. Rhythm & blues, rock ‘n’ roll, boogie en zowaar wat gospelgeluiden, allemaal overgoten met een rauw rockgeluid: fijne soundtrack voor het betere zomeravondfeest.

mij=Sounds Haarlem Likes Vinyl

File: Giant Tiger Hooch – Panda! Panda! Panda!
File Under: Stuff That Makes You Scream and Moan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven