Dan Sartain – Century Plaza

Dan Sartain - Century PlazaWie Dan Sartain kent van zijn cult rockabilly- en garagerockplaten zal bij beluistering van Century Plaza wel een paar keer de hoes moeten checken of we hier echt wel met Dan te maken hebben. Natuurlijk, die stem is wel herkenbaar maar dat geluid van haast archaïsche eighties-synthesizer wave hadden we nooit verwacht. Het tekent Dan Sartain. Misschien is het wel door zijn link met Jack White (hij toerde met The White Stripes en nam op voor diens Third Man Records) dat Dan er blijkbaar geen probleem in ziet zijn carrière een opvallende draai te geven met dit album. En die draai maakt hij overtuigend. Vooral de dansbare opener “Walk Among the Cobras” (dansbaar als in: kwartjes zoeken op de dansvloer zoals dat medio jaren tachtig de usance was) en het donkere liefdesliedje “First Bloods” zijn ijzersterk. De prettig warme stem van Dan Sartain mixt prima met een geluid dat aan de hoogtijdagen van Yazoo, The Human League en Fad Gadget doet denken. Een prettige verrassing hoewel het de argeloze luisteraar ook niet verbaasd zou hebben als dit een heruitgave uit 1984 ofzo was geweest.

mij=One Little Indian

File: Dan Sartain – Century Plaza
File Under: Don’t You Want Me?
File Audio: [Walk Among The Cobras]
File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven