Tatum Rush – Guru Child

tatum_rush-guru_childDe in San Diego geboren Tatum Rush groeide op ergens in het bergachtige landschap op de grens tussen Italië en Zwitserland. Wat dat bijdraagt aan het verhaal dat Tatum Rush een soulvolle gladjakker van een singer-songwriter is, dat zullen we waarschijnlijk nooit weten. Maar hee, het is een belangrijke noot in zijn biografie. Sinds 2011 werkt Tatum aan Prince-achtige deuntjes zoals het computergedreven “Fertilizer” en soulpop die doet denken aan de Engelse nu-soul van The Blow Monkeys, aan Wouter Hamel en de zoete r&b van ’n Luther Vandross. Ergens moet de Amerikaan toch vooral zijn insteek hebben gehad op Prince. In zijn aanpak en schrijfstijl was de onlangs overleden kleine man uit Minneapolis de blauwdruk. Dat Rush vervolgens de vele ondoorgrondelijke wereld van de soul, funk, r&b en disco verkent, komt voort uit een niet te remmen nieuwsgierigheid. Het enige minpunt van dit album is dat Guru Child laidback is en vooral laidback blijft. Verwacht van Tatum Rush niet dat hij uit de bocht vliegt of alle registers qua instrumentarium of volume volledig opentrekt. Zo zit de man niet in elkaar. Waar hij het pad van de soul verlaat komt de man op met een tokkelend luisterliedje (“Making It Look Easy”) dat zo van de hand van George Ezra had kunnen zijn. Het blijft rustig alsof hij de luisteraar in slaap wil sussen. Tatum Rush voelt zich niet geroepen om zijn naam eer aan te doen. Sterker nog, hij heeft Douwe Bobs “Slow Down” letterlijk ter harte genomen. En, misschien gaat hem dat juist weleens een grootse doorbraak opleveren.

mij=Pulver & Asche

File: Tatum Rush – Guru Child
File Under: Slowsoul

https://www.youtube.com/watch?v=EbV21GiUIHg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven