Margaret Glaspy – Emotions And Math

Margaret Glaspy - Emotions And MathDat er tussen de huidige talloze vrouwelijke singer-songwriters ook dames zitten die niet lieflijk zingen en daarbij zichzelf begeleidend op piano of gitaar vind ik verfrissend. Hoe mooi die vaak akoestische songwriters ook klinken, ze moeten wel iets bijzonders hebben of uiterst talentvol zijn om zich van de massa te onderscheiden. De 26-jarige Margaret Glaspy uit New York valt met haar debuut Emotions And Math meteen op. Geen akoestische gitaar maar de rockende elektrische Telecaster is haar voornaamste instrument. De van oorsprong Californische heeft een gevarieerde muzikale ervaring. Zo zong ze op de achtergrond bij Rachael Yamagata maar ook bij bluegrassgrootheden als Ricky Skaggs en Del McCoury. Ze kan heel goed viool spelen en blaast je omver met de trombone maar is uiteindelijk toch overgestapt op de gitaar omdat iedereen in haar muzikale familie een gitaar heeft. De twaalf liedjes op haar debuut lijken qua stijl erg geïnspireerd door Fiona Apple. Helemaal niet erg want dat levert goed geschreven songs op, zowel muzikaal als tekstueel. Glaspy zingt lekker rauw en vol emotie, gecombineerd met de blues-rockende songs klinkt dat heerlijk. Prijsnummers zijn onder meer het catchy “You And I” met aanstekelijk gitaarloopje en het rauwe “Memory Street”. Elliott Smith en Joni Mitchell noemt ze als haar grote voorbeelden. Die invloeden zijn terug te horen in haar verhalende liedjes en eigenzinnige zangstijl. Emotions And Math is een bewust gekozen titel voor Margaret Glaspy’s eerste album. De emoties van elk liedje hebben via een heel analytisch (mathematisch) proces hun vorm gekregen op de cd. Hoe ze het ook gedaan heeft, voor mij viel dit album in positieve zin op tussen het grote aanbod. Glaspy heeft een intens en lekker gruizig debuutalbum gemaakt dat rockt maar ook groovet en catchy is maar vooral een heel eigen geluid heeft.

mij=ATO

File: Margaret Glaspy – Emotions And Math
File Under: Sterke vrouw
File Facebook: [Margaret Glaspy op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Margaret Glaspy]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven