Margo Price – Midwest Farmer’s Daughter

Margo Price - Midwest Farmer's DaughterNu de grande dames van de country al aardig op leeftijd beginnen te raken (Emmylou Harris (69), Dolly Parton (70) en Loretta Lynn (84!) ) wordt het hoog tijd voor opvolgsters. Waar de Canadese Lindi Ortega mijns inziens het stokje van Dolly Parton kan overnemen als Parton de geest geeft zou de 33-jarige Amerikaanse Margo Price wel eens een waardige opvolger van Emmylou Harris kunnen zijn. Meer dan eens doet Price me op haar debuutalbum Midwest Farmer’s Daughter aan een jonge Harris denken. Margo Price werd geboren als boerendochter in Illinois, The Midwest dus, maar vertrok al snel naar Nashville om het daar als muzikant te gaan proberen. Daar heeft ze nog een blauwe maandag met Sturgill Simpson in een band gezeten (Margo And The Pricetags) voordat ze het solo ging proberen. Price’s levensverhaal is met ingrediënten als drank, dood van een baby en ploeteren in de marge een countrysong op zich en dat is dan ook letterlijk opgetekend in het bloedmooie “Hands Of Time”, voor mij nu al een countryklassieker. Om dit debuutalbum op te kunnen nemen verkocht ze haar trouwring en auto om de sessies in de legendarische Sun Studios in Memphis te kunnen bekostigen. Jack White hoorde het en bracht Margo Price onder bij zijn Third Man label. Verwacht geen hedendaagse overgeproduceerde Nashville-country op dit album. Het is traditionele country die doet denken aan Emmylou Harris’ glorietijden in de jaren zeventig maar zo authentiek dat het niet als een kopie klinkt. De tien songs op dit debuutalbum stijgen, zowel muzikaal als tekstueel, ver boven de middelmaat uit. De aanstekelijke meezinger “Hurtin’ (On The Bottle)”, “Four Years Of Chances” met een lekker Rhodes-orgeltje als leidraad , de ouderwetse honky-tonk van “About To Find Out” en het hartverscheurende “Since You Put Me Down” zijn niet te missen topsongs. Maar eigenlijk is op dit album geen misser te vinden. Midwest Farmer’s Daughter is een droomdebuut en zet Price op de kaart als een van de upcoming grote dames van de country van nu.

mij=Third Man

File: Margo Price – Midwest Farmer’s Daughter
File Under: In de voetsporen van Emmylou Harris
File Facebook: [Margo Price op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Margo Price]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven