Parent – Parent

Parent - ParentHet mooie aan muziek (of aan welke kunstvorm dan ook) is dat er voor iedere stemming en ieder moment geschikte varianten te vinden zijn. Zo sta je te springen en te headbangen, zo zit je onderuit weg te dromen met een goed glas en de hoofdtelefoon op. Parent is een duo uit Manchester dat met hun titelloze debuutalbum zich richt op het relaxt genieten van mooie klanken op de late avond. De twaalf songs worden gedragen door het fijne, natuurlijke stemgeluid van Rachel Kern en de rijke akoestische gitaarklanken van Jason Brown (die we ook kennen van Brix and the Extricated). Vanaf de eerste song, “Dear Lucia”, droom je weg met Parent. In dat eerste lied vertelt de hoofdpersoon ons dat Lucia er vandoor is met de man waar ze allebei van houden. Daarmee is de sfeer gezet, de liefde in al haar facetten is het thema op dit album. Bitterzoete melancholie en regenachtige zomernachten vullen mijn gedachten als de gitaren worden verrijkt met subtiele strijkersarrangementen.De sfeer doet denken aan het werk van bijvoorbeeld Sandy Denny, niet qua stem want Rachel heeft een prachtige eigen sound. Liefhebbers van de Britse folkscene uit de vroege jaren zeventig zullen hier met plezier naar luisteren. De troostende woorden in “You’re not Broken” en de berusting in “Until Then”, het is allemaal zeer smaakvol en subtiel gedaan. Een album voor fijnproevers dus.

mij=Fog Lane Records

File: Parent – Parent
File Under: Bitterzoete schoonheid
File Audio: [Soundcloud]
File Social: [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top