Will Knox – The River Ink.

will_knox-the_river_inkWill Knox heeft de gave om je binnen een paar minuten mee te nemen in het verhaal, vertelt een promoverhaaltje dat over internet gaat. Dat vond ik echter in eerste instantie helemaal niet. De Engelsman Knox is namelijk een singer-songwriter die niet zo is van de gladde producties. Mogelijk noodgedwongen door financiële redenen, dat weet ik niet, maar het duurde even voordat het kwartje van The River Ink – zijn tweede album – viel. Ik moet aan Villagers denken, of een vroege David Gray –hoe zou het daar eigenlijk mee gaan? -, maar zelf noemt hij Damien Rice en Nick Drake als inspiratiebronnen. Vooruit. De liedjes op The River Ink kennen een melancholische inslag waarbij de stem van Knox de prettige aandacht vraagt. De arrangementen zijn niet al te voorspelbaar en dat geldt ook voor de liedjes. Knox is in Nederland bekend – al zal dat niet iedereen een aanbeveling vinden – als medeschrijver van een aantal nummers van Dotan. Je moet wat. Maar op eigen kracht vind ik het resultaat veel boeiender. Prijsnummers zijn “Lifeboat” en “I Dance With Your Ghost”.

mij=Greytown Recordings

File: Will Knox – The River Ink
File Under: Boeiende singer-songwriter
File Audio: [Soundcloud]
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

[spotifyplaybutton play=”spotify:album: 39pAv5lGF9BlE87KwGAHb3″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven