BJ Baartmans & Mike Roelofs – Ins Blaue Hinein

Mike RoelofsIns Blaue Hinein, vrij vertaald ‘zonder eerst goed nagedacht te hebben’, is de titel van de samenwerking tussen de gitarist BJ Baartmans en de toetsenist Mike Roelofs. De muzikanten kennen elkaar al jaren, deelden vaak het podium en waren bijvoorbeeld onderdeel van de begeleidingsband van Jos Hol die eerder dit jaar een prachtig album afleverde. Op Ins Blaue Hinein zijn alleen deze twee muzikale giganten te horen. Mooi was het geweest als de muziek voor een film gecomponeerd was (extra aandacht), maar het zijn elf stukken die in twee dagen in elkaar gedraaid werden. Zomaar omdat er ruimte was, al lag het plan er al zo’n twaalf jaar. Het album is geheel instrumentaal, zodat gitaren en toetsen maximaal tot hun recht komen. Twee nummers zijn door Roelofs geschreven, de rest door Baartmans. Toch krijgt de gitaar niet de overhand. Het instrument dat de meeste aandacht krijgt is per nummer verschillend en lijkt meer van het nummer af te hangen dan van wie het schreef. Ook nog even noemen het prachtige drumwerk van Roelofs. Het belangrijkste is echter dat er geen afleiding is. Wat er wel is, dat is een ingetogen kwalitatief sterke plaat die soms licht jazzy is, dan weer naar klassiek neigt, maar je kunt er ook folk of blues in terug horen. Het is tot een geheel gesmeed, maar bovenal somber van aard. Nergens is er sprake van muzikale krachtpatserij, maar wel van kwaliteit. Het enige is dat het nergens schreeuwt om aandacht en waarschijnlijk langs velen zal gaan. Misschien toch eens even luisteren.

mij=CRS

File: BJ Baartmans & Mike Roelofs – Ins Blaue Hinein
File Under: Soundtrack zonder film

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven