Oh Pep! – Stadium Cake

Oh Pep! - Stadium CakeDe vriendinnen Olivia Hally en Pepita Emerichs uit Melbourne delen een liefde voor folkmuziek. Oorspronkelijk geschoold in klassieke muziek en jazz besloten ze hun gezamenlijke liefde voor folk om te zetten in hun eigen eigenzinnige versie. De bandnaam Oh Pep! is simpelweg terug te vinden in beide namen van de dames. Desondanks is het wel een goed gekozen naam. Het duo levert op hun debuutalbum Stadium Cake twaalf oppeppende indiefolkliedjes. Een keur aan (folk)instrumenten komt langs zoals de viool, mandoline en dobro. Oh Pep! is het sterkst in de wat meer uptempo nummers zoals “Bushwick” “Doctor Doctor” en “Happenstance”. De stem van Olivia Hally is bijna net zo helder als die van Johanna van First Aid Kit wat ik een groot pluspunt vind want daardoor klinkt een liedje bijna automatisch al mooi. Halverwege zakt het album iets in met wat meer ingetogen nummers. Dat is jammer want een nummer als “Crazy Feels” is ook wat rustiger maar sprankelt wel. Het doet me denken aan de aanstekelijke pop van Haim (waar zijn zij gebleven?) en die naam komt wel vaker bij me op bij het luisteren naar dit album. Met Stadium Cake levert het Australische duo een plaat vol fijne popliedjes af die minder lichtvoetig zijn dan ze klinken en daarom wel eens een lange houdbaarheidsduur zouden kunnen hebben.

Oh Pep! speelt maandag 24 oktober in de kleine zaal van Paradiso, Amsterdam

mij=Dualtone

File: Oh Pep! – Stadium Cake
File Under: Eigenzinnige pop
File Facebook: [Oh Pep! op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Oh Pep!]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven