The Rides – Pierced Arrow

the-rides-pierced-arrowDe blues en ik zijn nooit de grootste vrienden geweest. En daar bedoel ik dan bluesrock met ellenlange gitaarsolo’s die nooit meer ophouden mee. Ik word er, hoe goed, doorleefd en virtuoos het ook is, meestal enorm moe van. Dat ellenlange gejengel, want zo klinkt het op den duur in mijn oren. Erg blij was ik dan ook niet toen ik las dat Pierced Arrow van The Rides een bluesrockcd is. Iets minder erg werd het al toen bleek dat het hier om de hobbyband van Stephen Stills, bluesgitarist Kenny Wayne Sheperd en toetsenveteraan Barry Goldberg (Mike Bloomfield, Al Kooper) gaat. Stephen Stills, in mijn ogen toch wel een soort van legende, zou misschien nog wel enige melodieuze accenten aan de bluesbrij toe kunnen voegen. Die hoop wordt bij beluistering aardig de grond in geboord. The Rides is een band waarin deze drie mannen zich even lekker laten gaan en gewoon doen wat ze zelf leuk vinden. Overal las ik dat de stem van Stills zo zoetjes aan niet meer om aan te horen is, maar dat blijkt gelukkig nog best mee te vallen. En als er dan toch zo nodig enorm gesoleerd moet worden op die gitaar, dan is het goed dat Kenny Wayne Sheperd dat doet want hij kan er wat van. Het is duidelijk dat hij de benjamin van de band is (39) maar daar staat tegenover dat Stills (71) en Goldberg (73) een bak ervaring meebrengen waardoor het geheel zeer solide klinkt. Uiteindelijk blijft Sheperd het best overeind in de songs die hij zingt en blijkt in het eennalaatste nummer “There Was A Place” dat Stills toch echt op leeftijd begint te raken en dat sommige zanglijnen tegenwoordig inderdaad te hoog voor hem gegrepen zijn. Slechts twee keer leeft het album even op als de blues terzijde wordt geschoven en de melodie belangrijk wordt. “Virtual World” en “By My Side” zijn twee mooie liedjes zoals Stills ze vroeger maakte. Verder is Pierced Arrow een bluesrockalbum waarvan ik denk dat menig man, op de een of andere manier vind ik het echt mannenmuziek, enorm van kan genieten. Biertje erbij, barbecue aan en succes verzekerd.

mij=Provogue

File: The Rides – Pierced Arrow
File Under: Meer voor mannen en een heel klein beetje voor vrouwen

https://www.youtube.com/watch?v=iYNiic7Z1w8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven