Hard Working Americans – Rest In Chaos

hard-working-americans-rest-in-chaosIedereen kent wel het beeld van de ‘hard working American’ die door keihard te werken alles kan bereiken wat hij of zij wil. Bijna iedere Amerikaan is er trots op. Singer-songwriter Todd Snider noemde zijn band The Hard Working Americans. Daarmee doelt hij niet op het stereotype van vooral de fysieke arbeid maar op de geestelijke belasting die minstens zo zwaar is en dat bij de minder sterke Americans kan ontaarden in zelfdestructie. Todd Snider maakt solo al ruim twintig jaar muziek die je grofweg zou kunnen omschrijven als rootsrock. In 2014 maakte hij een zijstap door met vrienden als Hard Working Americans een album te maken met niet voor de hand liggende covers. Deze Hard Working Americans zijn gitarist Neal Casal (o.a. Ryan Adams), gitarist Jesse Aycock, drummer Duane Trucks (broer van Derek), bassist Dave Schools (Widespread Panic) en toetsenist Chad Staehly. Dat smaakte naar meer en op het tweede album schreef Snider twaalf songs zelf en coverden ze “The High Price Of Inspiration” van Guy Clark die het nummer zelf inleidt en te horen is op akoestische gitaar. Aan Sniders rasperige stem is te horen dat het leven als hardwerkende muzikant geen luizenleventje is. Desondanks doet deze doorleefde stem het goed in de rootsrocksongs. In opener “Opening Statement” wordt het thema van het album duidelijk. Het leven van alledag valt niet mee maar we laten ons niet gek maken. Dat er soms de nodige hulpmiddelen bij komen kijken om het vol te houden, daarvan getuigen songs met titels als “Dope Is Dope” en “Acid”. In “It Runs Together” verhaalt Snider over hoe hij zijn inmiddels ex-vrouw Melita leerde kennen in een afkickkliniek. In dertien knoestige rootsrocksongs, de een wat melodieuzer, de ander wat bonkiger, stellen deze Hard Working Americans dat de muziek hen er doorheen sleept. En die muziek is prima in orde. Maar het is hard werken, dat wel.

mij=Melvin

File: Hard Working Americans – Rest In Chaos
File Under: Muziek schept orde in de chaos
File Facebook: [Hard Working Americans op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Hard Working Americans]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven