Kristin Kontrol – X-Communicate

Kristin Kontrol - X-CommunicateHet in lo-fi gedrenkte gitaargeluid met omfloerste zang van Dum Dum Girls vond (en vind) ik een van de betere bandjes van dit decennium. Toen ze op hun laatste album, Too True uit 2014, een flinke stap naar het new wave geluid van de jaren tachtig zetten kon ik dat ook zeer waarderen. Het was wel een veel cleaner album dan voorheen maar de songs waren sterk. De smaak van de jaren tachtig heeft frontvrouwe Kristin Welchez aardig te pakken. Ze zette haar alter ego Dee Dee en de bandnaam Dum Dum Girls aan de kant en timmert sinds dit voorjaar als Kristin Kontrol aan de weg. Het eerste resultaat is dit album. Weg zijn de gitaren, er is nu alle ruimte voor synthesizers en gladde koortjes. Soft Cell, Human League, Visage, allemaal namen die in mij omhoog komen. Zelfs Modern Talking-achtige discopatronen worden uit de kast getrokken. De combinatie met de wat meer new wave-achtige zang van Kristin werkt prima en de songs zijn melodieus en ritmisch goed in elkaar gezet. Het sleutelwoord is pop. Pure pop, en dan zoals dat in de jaren tachtig klonk. Het mooie “What is Love” en de discostamper “Skin Shed” vallen op maar hoewel er hier en daar smaakvolle gitaarlicks te horen zijn is het album als geheel mij iets te klinisch. Van mij mag ze dit project voortzetten maar dan wel graag als hobby naast de Dum Dum Girls.

mij=Sub Pop

File: Kristin Kontrol – X-Communicate
File Under: Tijdmachine
File Social: [Facebook]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top