Rusty Apollo – Midgets & Monkeys

Rusty Apollo - Midgets & MonkeysAls je vorige album als titel meegekregen heeft Oh Yeah! dan is de titel van het eerst nummer van de opvolger “Oh Yeah!” Rusty Apollo, daar heb ik het nu over, gaat dan ook op de opvolger Midgets & Monkeys verder waar het op het vorige album gebleven is: spelen van bluesnummers. “Oh Yeah” is origineel van Bo Diddley en zo zijn er nog zes nummers die een bewerking krijgen. De meeste recente is er eentje van Tom Waits (“Way Down In The Hole”). De muzikanten in Rusty Apollo hebben hun sporen verdiend. Mike Meijer (drums, lead vocalen) zou je kunnen kennen als Mighty Mike, maar ook van bands als The Scene en De Gigantjes, Onno Voorhoeven (gitaar) was de voorman van Cadillac Walk, Rogier van der Ploeg (gitaar) van Blue Murder en Wiendelt Hooijer (bluesharp) van The Steady Itch. Producer was Moos Meijer, zoon van Mike en pas zestien jaar, die je weer zou kunnen kennen van My Baby. De kenner ziet dat er inmiddels wat wisselingen hebben plaatsgevonden. Strooien met namen levert niet per definitie een lekkere plaat op, maar dat is Midgets & Monkeys dus wel. De blues van toen krijgt een lichte swampfeel en een psychedelisch laag, en je hoort dat de rock inmiddels zijn intrede heeft gedaan. Ik krijg weer zin om wat oude bluesplaten op te snorren, maar beleef vooral veel plezier aan deze plaat. En gezegd moet worden dat de drie eigen nummers er ook prima tussen passen, waarbij “She Left Me Good” me het best bevalt. Misschien de volgende keer zeven eigen nummers en drie covers. Het eerste nummer zal dan Midgets & Monkeys moeten heten dat bij mijn weten nog geen bluesnummer is en dus van eigen hand moet komen.

mij=Big Records

File: Rusty Apollo – Midgets & Monkeys
File Under: Wederom Respect
File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven