Hannah Epperson – Upsweep

Hannah EppersonDe viool is Hannah Eppersons ‘weapon of choice’. Een wapen dat ze combineert met veelvuldig gebruik van een loopstation op haar debuutalbum Upsweep. Hoewel je het album, met twee keer een vijftal verhalende songs vanuit twee verschillende vertelperspectieven, eerder als een dubbel EP kunt beschouwen. Op de eerste pophelft van het album is Amelia de verteller en op het tweede helft, die een folkachtig karakter heeft, is Iris de verteller. Beide dames zijn personages uit een scenario waar Hannah Epperson momenteel aan werkt. Sociaal geografe Hannah Epperson heeft albumtitel Upsweep overigens ontleend aan de naam die de ‘National Oceanic and Atmospheric Association’ gegeven heeft aan de collectie geluiden die ze over de jaren verzameld heeft, maar niet thuis kan brengen. Duizelt het je al? Eén album, vijf songs in twee uitvoeringen, twee vertelperspectieven en een albumtitel gebaseerd op een collectie geluiden die door een wetenschappelijk instituut zelfs niet thuisgebracht kunnen worden. Wees gerust! Het album klinkt net zo bevreemdend en intrigerend als het bovenstaande doet vermoeden. En mocht een van de twee albumhelften niet helemaal naar je gading zijn dan kun je altijd van vertelperspectief wisselen. Amelia of Iris. Als folkliefhebber heeft daardoor de Iris-helft met de meer folkachtige inslag mijn voorkeur. Ware het niet dat juist het meerstemmige “Circles” op de eerst (pop) helft het fraaist is. Maar de keuze is aan jou, als luisteraar. Democratischer kan bijna niet.

mij=Listen Records

File: Hannah Epperson – Upsweep
File Under: Democratisch en bevreemdend
File Social: [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top