The Black Circles – Undone

The Black Circles – UndoneStevie Ray Vaughan is terug in de vorm van The Black Circles uit Warrington, Engeland. Dat schijnt ergens tussen Liverpool en Manchester in te liggen. Voor een bluesbandje van nu heeft het duo Bratley/Saunders dat vaak wordt bijgestaan door Phil Wilson, Jesse Davey en Cat Fullbrook, genoeg weet van de muzikale historie van beide popsteden. Het is voelbaar aanwezig. Zanger Sam Bratley is gezegend met een stem die loepzuiver is, alsof John Mayer het oeuvre van Stevie Ray zingt. Geen aangetaste stembanden, maar zoetgevooisde vocalen vol soul. Dat The Black Circles worden bijgestaan door leden van The Hoax is pure winst inclusief de zweverige Hammond-partijen van Jesse Davey die het broeierige kroegsfeertje dat de band wil benadrukken, alleen maar extra onderstreept. The Black Circles schreeuwt en giert het hartzeer eruit alsof er geen enkele goede voorganger in de blues met zoveel finesse en techniek dat ooit heeft geprobeerd. Niet overtuigd? Luister gewoon naar “Stop Acting This Way” en laat je positief verrassen. De blues is springlevend met vlammend gitaarwerk dankzij dit Engelse duo.

mij=Eigen beheer

File: The Black Circles – Undone
File Under: Blues-blauwdruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven