The Navins – Not Yourself Today

The Navins – Not Yourself TodayGreen Monkey Records is door de jaren heen een goede toeleverancier gebleken aan File Under. Vaak waren dit re-releases van The Green Payamas en aanverwanten. Not Yourself Today van The Navins is echter een splinternieuwe release van een gitaarband van nu en staat vol met catchy songs. Ik heb niet de indruk dat deze band uit Seattle wereldwijd erg veel aandacht heeft gekregen. Dat is geheel onterecht, want het is een hartstikke geinige plaat. The Navins schrijven hun nummers zelf, op eentje na dan, “Piano Five”is een cover van Sparklehorse. Doodzonde dat Mark Linkous niet meer onder ons is. Het zwaarmoedige van hem hoor je overigens niet terug in de liedjes. Veel nummers zijn dansbaar en er is dus veel gitaarwerk. Ik hoor er de grunge van de Pixies in, maar net zo goed The Beatles of Tom Petty. Powerpop, garagepop, hoe je het ook noemt: The Navins is een kwieke band die dankzij onze vrienden van Green Monkey een plaat uit konden brengen. Aanrader!

mij=Green Monkey Records

File: The Navins – Not Yourself Today
File Under: Kwieke gitaarplaat
File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven