Carter Sampson – Wilder Side

Het is ieder jaar weer hetzelfde liedje. De feestdagen zijn voorbij, het jaarlijstje van het afgelopen jaar is na veel dubben samengesteld en een nieuw jaar is begonnen. En dan hoor je ineens albums uit het voorbije jaar die je jammerlijk gemist hebt. Wilder Side van Carter Sampson is er zo eentje. Ze is een ‘Okie’, dat wil zeggen dat ze geboren en getogen is in Oklahoma waar ze nog steeds woont in Oklahoma-City. Muzikale grond dus die oude helden voortbracht als Woody Guthrie en Lee Hazlewood en meer recent americana-zangers als John Fullbright en John Moreland. Ook Carter Sampson komt uit een muzikale familie, Roy Orbison is zelfs een ver familielid. Wilder Side is alweer haar vierde album en biedt hele aangename countryfolk. Het doet me denken aan een mix van de vroege Patty Griffin en The Dixie Chicks. De tien liedjes hebben eigenlijk, zij het op verschillende wijze verwoord, één centraal thema: Carter Sampson is een rusteloze ziel die altijd onderweg is en erg gehecht is aan die vrijheid. Alleen, maar niet eenzaam. Toch keert ze na al die omzwervingen graag weer terug in Oklahoma want daar voelt ze zich toch echt thuis, zoals ze zingt in “Medicine River”. Het enige liedje dat qua thema afwijkt is afsluiter “See The Devil Run” dat gaat over een bezoek van Sampson aan de kerk van Al Green in Memphis wat nogal indruk maakte. ‘Better than “Love and Happiness”, better than “Standing in the Rain”’, zingt ze, waarmee haar mening over het domineeschap van Green duidelijk is. Wilder Side is een prachtige plaat van een talentvolle liedjesschrijfster. Misschien heb je Carter Sampson tijdens de kerstdagen gehoord want ze maakte met het Amsterdamse Hidden Agenda Deluxe de fijne kerstplaat Christmas From Amsterdam To Oklahoma en trad eind 2016 een aantal keer met ze op in Nederland. Dat album ontdekte ik helaas te laat maar staat al op de lijst voor Kerst 2017. Het is echter nog niet te laat voor Wilder Side dat ik via dit stukje graag onder de aandacht breng. Te mooi om te laten liggen.

mij=Eigen Beheer

File: Carter Sampson – Wilder Side
File Under: Fijn kliekje uit 2016
File Facebook: [Carter Sampson op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Carter Sampson]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven