Courtney Marie Andrews – Honest Life

Vorig jaar noemde ik Margo Price door haar mooie debuutalbum Midwest Farmer’s Daughter een toekomstige waardige opvolger voor Emmylou Harris. Ik zei toen ook dat Lindi Ortega weleens de Dolly Parton van deze tijd zou kunnen worden. Nu is het niet mijn bedoeling om alleen maar te vergelijken want deze dames zijn op geheel hun eigen wijze goed. Het gaat mij er om aan te geven dat zij de klasse van deze grande dames hebben en uit zouden kunnen groeien tot net zulke legendes. En als ik dan toch bezig ben, dan kan ik wel zeggen dat Linda Ronstadt ook haar eigentijdse versie heeft gevonden. Debutante kunnen we de 26-jarige Courtney Marie Andrews uit Phoenix niet noemen want Honest Life is al haar zesde album. Haar debuut nam ze als achttienjarige op in 2008. Vervolgens bewandelde ze vrij diverse paden. Ze deed achtergrondzang voor en toerde met Jimmy Eat World, speelde gitaar in de band van Damien Jurado en woonde een half jaar in België waar ze met Milow speelde. En passant bracht ze nog vier albums uit. Honest Life is album nummer zes en klinkt zo fris als een debuut. Het kwam vorig jaar zomer al in Amerika uit maar is gelukkig nu ook in Nederland verschenen. Voor Andrews voelde het album ook als een nieuw begin. De tien liedjes gaan over volwassen worden, je plek vinden in deze wereld en kunnen zijn wie je bent. Laat ik meteen maar to the point komen, Honest Life is van begin tot eind prachtig. Andrews’ stem heeft een folky trilling maar de liedjes neigen toch meer naar country. Haar stem heeft de kracht en helderheid zoals Linda Ronstadt die ook heeft. De songs zijn zijn stuk voor stuk zowel tekstueel als muzikaal sterk maar uitschieters zijn toch wel het met strijkers sfeervol gemaakte “Only In My Mind” , het oprechte “Honest Life”, en het bloedmooie “Let The Good One Go” dat ik bij deze uitroep tot countryklassieker. Over het album hangt een fijn seventies country-geluid maar dat is aangenaam en maakt het nergens oubollig. Met Honest Life heeft Courtney Marie Andrews mijns inziens een klassieker gemaakt die haar neerzet als toekomstige countrylegende en voor mij het eerste muzikale hoogtepunt van 2017 is.

mij=Loose

File: Courtney Marie Andrews – Honest Life
File Under: Klassieker
File Facebook: [Courtney Marie Andrews op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Courtney Marie Andrews]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven