Hans Hannemann – Makin’ Up For Livin’ Easy

Waarschijnlijk heeft iedereen vroeger wel een klasgenoot gehad die wel aanwezig was op school maar daar was dan ook eigenlijk alles mee gezegd. In zijn of haar hoofd zaten hele andere dromen en doelen dan het halen van goede cijfers voor vakken waar ze toch nooit wat mee zouden doen. Hans Hannemann, zijn achternaam dankt hij aan zijn Duitse vader, uit Groningen is hier een goed voorbeeld van. Van jongs af aan wist hij al dat hij muzikant wilde worden. Hij probeerde het nog even op de Rockacademie in Tilburg maar omdat hij te weinig studiepunten had gehaald moest hij daar vertrekken. Het was 2004, Hannemann was twintig en besloot naar Dublin te gaan. Daar deed hij ervaring op als barpianist, begeleidde een gospelkoor op kerkorgel en deed een cursus songwriting. Na een jaar keert hij zelfverzekerd terug in Groningen. In Nieuwe Pekela opent hij de analoge studio Twangwolf Recording Studio. Perfect om zijn inmiddels geschreven songs in op te nemen die ook uit het analoge tijdperk lijken te stammen. Met vrienden van de Rockacademie gitarist Jan-Peter Hoekstra, drummer Wim Geenen en bassist Maarten van Damme, die zich The Lone Riders noemen, neemt hij debuutalbum Makin’ Up For Livin’ Easy op. Hanneman wordt wel eens de ‘outlaw crooner’ genoemd wat hij te danken heeft aan zijn donkere en ronkende stem en zijn songs die sterk zijn beïnvloed door outlaws als Kris Kristofferson en Billy-Jo Shaver. Deze helden beleefden hun hoogtijdagen in de jaren zeventig en zo klinken de songs van Hannemann ook. Hij heeft het beste van roots uit die tijd om weten te zetten naar pakkende songs die anno 2017 nog niet sleets zijn. Eind vorig jaar verzorgde Hannemann het voorprogramma van de succesvolle tour van Douwe Bob, die ook wel raad weet met de sound van de seventies. Makin’ Up For Livin’ Easy is het debuut van een muzikant in hart en nieren waarop lang vervlogen tijden een nieuw leven krijgen. Een artiestennaam is alvast niet nodig want ik vermoed dat je, net als ik, deze naam niet snel meer vergeet.

mij=Eigen Beheer

File: Hans Hannemann – Makin’ Up For Livin’ Easy
File Under: Authentiek
File Facebook: [Hans Hannemann op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Hans Hannemann]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven