Iguana Death Cult – The First Stirrings of Hideous Insect Life

Het gonst de laatste tijd op mijn Facebook-tijdlijn Iguana Death Cult. Aan de ene kant gaat dit over hun komende debuutalbum, aan de andere kant over de optredens die hieruit voortkomen. Nou is dit Rotterdamse kwartet al een tijdje bezig om een explosieve livestatus op te bouwen, maar een eerste plaat is toch weer een extra stap. Al die vrinden die hierop zaten te wachten kunnen helemaal gerust zijn, want The First Stirrings of Hideous Insect Life (dat is nog eens een titel) is een geweldige plaat geworden. Garagerock, surf, fuzz, psychedelica, 60s, wat er ook voorbij komt: het geluid is smerig en de nummers zijn energiek. Qua productie heeft Chris van Velde goed werk verricht. Prijsnummer is wat mij betreft “Whispers” dat aanvankelijk aan The Sonics doet denken, maar echt helemaal los gaat. De letters op de promo-cd zijn bijna niet te lezen, maar dit is nou zo’n plaat die je eigenlijk op vinyl hoort te hebben. Daar zullen mijn vrinden het ongetwijfeld over eens zijn. Maar bovenal is dit voorlopig mijn favoriete 2017-release.

mij= Amphibian Records

File: Iguana Death Cult – The First Stirrings of Hideous Insect Life
File Under: Ongewoon uit eigen land

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven