Lost Bear – Inside The Dragon

Lost Bear - Inside The DragonHet is een raar zooitje bij Lost Bear maar wel een met verschrikkelijk veel potentie. De band herpakte zichzelf, wisselde van bezetting en nam wat platen onder de arm die tot inspiratie moesten leiden. Pedro The Lion, Guided By Voices en Sebadoh waren goede vertrekpunten. Je hoort het onmiddellijk terug. Maar ook heel wat Krautrock-invloeden vloeien naadloos over in bijna triphop achtige ambient-synths. Of verkrachte Eddie Vedder-songs, of bruut tergende punkrock. Het enige manco dat ik kan bedenken is dat Lost Bear teveel tegelijkertijd wil. Zelf noemen ze dat rauw, gek, toegankelijk, spannend en afwisselend. Ik noem het speels. Speels met genres, met de elementen en met elkaar. Blijf lekker aan elkaar snuffelen jongens! En blijf vooral bijdehand, want inderdaad, met het eclecticisme van The White Album in het achterhoofd heeft Lost Bear een compleet maar dubbel meesterwerkje afgeleverd dat vooraan met trots in de bak van alternatieve herrie kan worden geplaatst.

mij=Tiny Room

File: Lost Bear – Inside The Dragon
File Under: Meesterlijk allegaartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven