Emil Landman – An Unexpected View

Menneke met gitaarAls je Martijn Groeneveld, onder andere bekend van zijn werk met Blaudzun, als producer inhuurt dan krijg je een strak resultaat. Ook Emil Landman maakt gebruik van zijn kunnen. Landman is al een tijdje bezig, doorliep de Herman Brood Academie, bracht een e.p. en een album uit, en is nu toe aan zijn tweede volledige album die de titel An Unexpected View meekreeg. Volgens de bijsluiter was dit het resultaat van een negen maanden durende wereldreis. Dit zou je op het verkeerde been kunnen zetten, want ik hoor het in de muziek niet doorklinken. Wel is Landman in staat lekker in het gehoor liggende liedjes te maken. Luister eens naar het tweede nummer “Our Bodies”. Prachtig. Echt zo’n nummer dat zich in je hoofd nestelt. Hierna gaat het lekker voort in “Makes Me Feel So Good”. Ook een nummer waar je trots op mag zijn. Ik moet wel wat aan Anne Soldaat en Jason Falkner denken. Hierna verschijnen er nog wel meer prettig in het gehoor liggende nummers. Daar zit echter wel een beetje de makke, het gaat me allemaal net wat teveel door. Ik verlies langzaam de aandacht, en vraag me uiteindelijk af waar ik naar heb geluisterd. Ja, die eerste nummers die kan ik me nog wel herinneren. Ik zag dat Landman een tour heeft met Di-rect. Die link had ik zelf niet gelegd.

Emil is de komende tijd véél te zien:
9 maart – DI-RECT Support – Hedon – Zwolle
10 maart – DI-RECT Support – TivoliVredenburg – Utrecht
11 maart – DI-RECT Support – Melkweg – Amsterdam
17 maart – DI-RECT Support – Doornroosje – Nijmegen
23 maart – DI-RECT Support – Bibelot – Dordrecht
24 maart – DI-RECT Support – Paard van Troje – Den Haag
26 maart – The Fool Bar – Amsterdam
10 mei – Patronaat – Haarlem
11 mei – Mezz – Breda
12 mei – V11 – Rotterdam
13 mei – Molen de Ster – Utrecht
14 mei – Luxor Live – Arnhem

mij=V2

File: Emil Landman – An Unexpected View
File Under: Mainroad

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven