Ghost Train – Les Comptes De Korsakoff

Ghost Train – Les Comptes De KorsakoffHet 8-koppige Franse gezelschap Les Comptes De Korsakoff schopte het in 2015 al tot finalist van de Avignon European Jazz Contest met zijn experimentele jazzrock. Ghost Train is niets meer dan de wisselwerking tussen een gezamenlijke mindset en het persoonlijke welzijn per muzikant. Elke individuele gedachte wordt getoetst in haalbaarheid aan wat het collectief voor ogen heeft. Dat hebben de heren maar op muziek willen zetten. Alsof Prokofjev en zijn muzikale bewerkingen opeens de jazz zou hebben ontdekt en met tal van instrumenten voeding geeft aan persoonlijke en gezamenlijke gedachten. Het is eigenlijk een perfecte Tom Waits-plaat. Je hoeft er alleen maar de brulboei-vocalen van Waits bij te denken. Les Comptes de Korsakoff is in 2010 opgericht door zanger/bassist Geoffrey Grangé en drummer Quentin Lavy en speelt met alle conventies en cultuurverschillen. Zo is het titelnummer een voorbeeld van hoe Louisiana parade-jazz heel makkelijk overgaat in de Europese traditie van onze hoempa-orkestjes. Het is wat. Het is apart, maar uiterst beluisterenswaardig.

mij=Puzzle

File: Ghost Train – Les Comptes De Korsakoff
File Under: Jazz voor Tom Waits-liefhebbers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top