Rachael Sage – Choreographic

MPress

Na een zeer drukke werkweek met de nodige overuren is het eindelijk weekend en zit ik met de zaterdagkranten en koffie aan tafel. Ik kijk in mijn stapeltje te recenseren cd’s en schat in dat Choreographic van Rachael Sage weleens de juiste muziek zou kunnen zijn bij een rustige zaterdagmiddag. Goed gegokt. De Amerikaanse Rachael Sage deed als klein meisje en tiener op hoog niveau aan ballet. Tegelijkertijd speelde ze ook piano en begon ze al vrij vroeg met liedjes schrijven. De muziek won het uiteindelijk van de dans en inmiddels heeft Sage met Choreographic al haar twaalfde album uitgebracht. Op dit album combineert ze de liefde voor dans met muziek in veertien “choreographic” songs. Ze passen goed bij mijn rustige zaterdagmiddag. Sage fluisterzingt en speelt piano in het merendeel van de liedjes. Strijkersarrangementen geven de liedjes de nodige sfeer en blazers zorgen er voor dat enkele songs een jazzy tintje hebben. Vooral aan het begin van het album heb ik het idee dat ik naar variaties op “A Thousand Miles” van Vanessa Carlton aan het luisteren ben. Een hele versnelling lager dan, want de liedjes kabbelen rustig voort. Een enkele keer wordt er van dit concept afgeweken, zoals in “I’ve Been Waiting”, waarin Sage even uit de fluistermodus en achter de piano vandaan stapt en met iets meer pit zingt. Maar helaas is dit een uitzondering en reutelt het album overwegend in een brij aan me voorbij en ligt de onvermijdelijke saaiheid op de loer. Na afloop ben ik heerlijk rustig en heb ik mijn kranten gelezen, dat wel. Maar dat ik deze schijf nog eens op zal zetten lijkt me vrijwel uitgesloten.

File: Rachael Sage – Choreographic
File Under: Sluimerpop
File Facebook: [Rachael Sage op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Rachael Sage]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven