Ruud Houweling – Erasing Mountains

Voordat ik nog maar één noot gehoord had waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Ik hoorde en las namelijk alleen maar lovende woorden over Erasing Mountains, het solo-album van Ruud Houweling. De zanger/gitarist maakte al vier platen met de poprockband Cloudmachine die niet de aandacht kregen die ze verdienden maar bij de liefhebbers zeer in de smaak vielen. Naar het schijnt inspireerde een wandeling over een van de Schotse eilanden Houweling tot dit album. De weidsheid die ik me daar bij voorstel hoor ik terug op Erasing Mountains. Ik zie voor me dat Houweling daar loopt met in zijn kielzog een band met strijkers en blazers. In opener “Yes To Everything” zijn ze nog ver weg en nauwelijks hoorbaar maar gedurende het liedje komen ze steeds dichterbij. Vanaf het tweede nummer, “Motherland”, kun je je bij de optocht van muzikanten aansluiten en meegaan in het verhaal dat Houweling in elf folkpopliedjes vertelt. En daar moet je echt even de tijd voor nemen. Het kostte mij een paar luisterbeurten voordat ik de mooie arrangementen en teksten echt opmerkte. Het album bevat overwegend rustige liedjes die rijk gearrangeerd zijn maar heeft met “Erasing Mountains” en “Spring Will Return” ook wat meer uptempo liedjes. Daar hadden er wat mij betreft iets meer van mogen zijn want met name het tweede deel van het album is wel erg rustig en sober waardoor mijn aandacht wat sneller verslapt. Niettemin is dit een bijzonder mooi album wat zijn schoonheid pas goed prijsgeeft als je er je volle aandacht aan geeft.

mij=Arland

File: Ruud Houweling – Erasing Mountains
File Under: Parade van mooie liedjes
File Facebook: [Ruud Houweling op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Ruud Houweling]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven