Adna – Closure

Despotz

Adna - Closure“Voor liefhebbers van Daughter”, zo zou ik mijn recensie van dit derde album van de Zweedse Adna kunnen beginnen. Haar muziek ademt namelijk dezelfde donker-romantische en melancholische sfeer die de Daughter-albums zo kenmerkend maakt, en als ik niet beter zou weten dan zou ik denken dat Daughter’s Igor Haefeli de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt. Gelukkig heeft Adna een warmer en veel donkerder stemgeluid dan Daughter’s Elena Tonra. Hierdoor weet ze de vergelijking met die band te tackelen en voorziet ze haar muziek toch van een nadrukkelijke eigen twist. Vocaal lijkt Adna meer op jaren tachtig icoon Tanita Tikaram. En met “Overthinking” en “Thoughts” heeft ze ook al twee fraaie bedachtzame singles afgeleverd, uiteraard terug te vinden op deze sfeervolle derde langspeler. De bijbehorende videoclips zijn in dezelfde fraai-mistige sfeer gehuld is als de teksten van de Zweedse. Daarmee is Adna zéker een artieste om in de gaten te houden. Al had de “Daughter-feel” van veel liedjes ietsjes minder gemogen. Ik denk dat Adna daar beslist voldoende eigen smoel voor heeft. Het had het album nog sterker gemaakt dan het nu al is.

File: Adna – Closure

File Social: [Facebook] [Twitter]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top