Dawes – We’re All Gonna Die

Waarheid als een koeEen paar jaar geleden zag ik de vier heren van Dawes spelen op Haldern Pop. Eerst met eigen werk en toen als begeleidingsband van Conor Oberst. Het was mijn eerste en meteen geslaagde kennismaking met de Amerikanen. Zoals dat dan gaat was ik ze al weer een beetje aan het vergeten tot hun nieuwe cd bij mij op de deurmat lag: We’re All Gonna Die. Nou, dat belooft wat. Maar het album is helemaal niet zo zwart als je zou verwachten gezien de titel. De americana/folk heeft hier een popjasje gekregen. E.e.a. is aan elkaar gesmeed door producer/ex-bandlid (hij speelt ook mee) Blake Mills, ook bekend van Alabama Shakes en John Legend. De plaat straalt warmte uit, zoals het werk van Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en The Eagles. De productie klinkt echter anno 2017. Ik moest wel even wennen aan de plaat. Er zijn betere zangers dan Taylor Goldsmith, maar als je de muziek op je in laat werken dan valt het kwartje langzaam. De schoonheid zit in de details. En eerlijk is eerlijk, dat zijn vaak de platen die ik nadien nog het vaakst opzet. Nog even noemen dat er een heel rijtje aan gastmuzikanten meedoet, zoals Jim James, Will Oldham, Jim Keltner en Britany Howard. Maar ze spelen een bijrol.

mij=HUB

File: Dawes – We’re All Gonna Die
File Under: Onder de Californische zon

File Social: [Twitter] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top