Noveller – A Pink Sunset For No One

Fire

Noveller – A Pink Sunset For No OneKrautrock en filmische soundscapes met synthesizers hebben definitief het werk van zowel Mike Oldfield als Jean Michel Jarre opgeslokt. Noveller ging ermee aan de haal. Zonder echte beat wist de gitariste een landschap van geluiden neer te zetten. Op haar vorige plaat leverde dat nog dynamisch spannende drones op met rondzingende gitaarloops. Nu heeft ze zich vooral toegelegd op nog meer effecten en synths waardoor er een vlakheid in geluid ontstaat. Haar geluidscollage blijft steken in een oeverloze brij waar toon- en volumewisselingen er niet toe doen. Hoogtepunt is het titelnummer dat net even wat verfijnder in elkaar steekt, maar dezelfde structuur heeft als bijvoorbeeld “Fractured Mirror” van Ace Frehley. Voor de rest hebben Noveller en de Kiss-gitarist niets met elkaar gemeen. Het is te hopen dat de gitariste niet vervalt in pretentieus geneuzel. Velen gingen haar al voor en het zou zonde zijn als ze haar talent als gitariste liet ondersneeuwen door een geweld aan synthpopklanken die te goedkoop, te makkelijk en te gedateerd klinken. En dat geldt ook voor de effectpedalen.

File: Noveller – A Pink Sunset For No One
File Under: Iets teveel effectpedaalbejag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top