Strand Of Oaks – Hard Love

Dead Oceans

Een tijdje geleden zapte ik langs NPO Cultura waar op dat moment een deel van het concert van Strand Of Oaks van het Best Kept Secret Festival 2015 werd uitgezonden. Ik zag “JM”, de intense en prachtige ode aan de te vroeg overleden Jason Molina. Dit nummer staat op HEAL, het voorlaatste album uit 2014. Een intens maar ook heftig album, zowel qua tekst en muziek. Normaal gesproken ben ik niet zo van de eindeloze gitaarsolo’s en dikke geluidsmuren van gitaren maar bij Strand Of Oaks kon ik het wél waarderen omdat er veel gevoel en vooral melodie in zat. Op de nieuwste schijf Hard Love gaat Strand Of Oaks oftewel Timothy Showalter op dezelfde voet verder. Nog steeds gaat zijn leven niet echt over rozen en is zijn huwelijk grillig waarvan hij getuigt in de sterke opener “Hard Love”. “Radio Kids” is een lekkere rocksong die zomaar eens een hit zou kunnen worden en “Quit It” en “Rest Of It” zijn gewoon goede, rauwe songs. Dat ik een heel album vol gitaargeweld prima kan verdragen komt doordat Showalter de songs genoeg melodie meegeeft om te blijven boeien. “Salt Brothers” bijvoorbeeld is een goed opgebouwd en melodieus liedje. Showalter is begonnen als singer-songwriter en dat hoor je, het beste nog wel in de intense pianoballad “Cry”. Prijsnummer is afsluiter “Taking Acid And Talking To My Brother” dat niet over een drugstrip gaat maar over Showalters broer die door zijn hartafwijking een hartaanval kreeg en dat ternauwernood overleefde. De angst en machteloosheid die je dan als broer aan de zijlijn moet voelen heeft Timothty Showalter in dit nummer prachtig opgetekend. Hard Love is een indringend album waar je bijna niet onbewogen naar kunt luisteren. Showalter heeft het woord survive op zijn onderarm getatoëeerd staan en dat is precies hoe dit album op mij overkomt. Muziek maken om niet ten onder te gaan.

File: Strand Of Oaks – Hard Love
File Under: Muziek is de redder in nood
File Facebook: [Strand Of Oaks op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Strand Of Oaks]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top