Dan Tuffy – Songs From Dan

Smoked Recordings

Als ik weer eens een show op tv voorbij zie komen waarin enorm veel geld gewonnen kan worden droom ik weleens weg en stel me voor wat ik zou doen als ik de winnaar zou zijn. Ik denk dat ik meteen zou stoppen met alles wat moet en alleen nog dingen zou doen die ik echt leuk vind. Maar er zijn ook mensen die dit gewoon doen zonder een enorme zak geld achter de hand. Ik vermoed dat Australiër Dan Tuffy zo iemand is. Begonnen als zanger en gitarist van de Tasmaanse band Wild Pumpkins At Midnight verkaste hij eerst naar Londen om daarna vanaf 1995 in Nederland terecht te komen. Daar startte hij folkrockband Big Low, zette zijn eigen label Smoked Recordings op en werd bassist en gitarist bij balkanrockband Parne Gadje. Van een solo-album was het in al die jaren nog niet gekomen en zo is daar bijna 35 jaar na zijn muzikale start Songs From Dan. De inmiddels 53-jarige Tuffy maakte deze schijf met mede-Aussies Matt Walker en Lucie Thorne toen deze twee singer-songwriters in Amsterdam waren voor promotie van hun eigen albums. De drie gingen zitten en spelen, en zo ontstonden de negen liedjes. Matt Walker riep een jaar later in Melbourne Australië’s beste muzikanten bij elkaar en voegde pedal-steel gitaar, madoline piano en bas aan de tracks toe. Weer een jaar later mixte producer Zlaya in Amsterdam de plaat af en kon het resultaat eindelijk uitgebracht worden. Er is dus veel zorg besteed aan Songs From Dan waarop Tuffy in negen liedjes verhalen vertelt over liefde, ontrouw, scheiding en ouderschap. Levensverhalen dus die Tuffy met zijn melancholische stem brengt in fijne alt.country songs waarop de instrumentatie ook nog eens dik in orde is. Dan Tuffy, inmiddels alweer twintig jaar een inwoner van Wageningen, heeft lang gewacht om zijn muziek onder persoonlijke titel uit te brengen. Maar dit solodebuut is er een om trots op te zijn en de kroon op het werk van zijn al ruim drie decennia omspannende muzikale leven.

File: Dan Tuffy – Songs From Dan
File Under: Levensliederen
File Facebook: [Dan Tuffy op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Dan Tuffy]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven