Jens Lekman – Life Will See You Now

Secretly Canadian

Het moment om naar Life Will See You Now, het vierde album van de Zweedse singer-songwriter Jens Lekman, te luisteren had niet beter kunnen zijn. Begin van de lente met prachtig weer waarin alles in de natuur weer tot leven komt en ik zelf ook weer geniet van het licht en de zon. Daar past dit album prima bij. Het bevat tien lichtvoetige liedjes die allemaal een erg aanstekelijk ritme hebben waardoor je al snel meeneuriet en je hoofd en voeten zowat automatisch meebewegen op het ritme. Dat was ook de bedoeling van Lekman, een ritmische aanpak. Producer Ewan Pearson (M83, Goldfrapp, Chemical Brothers) hielp hem daarbij. Jens Lekman zingt kalm, bijna een beetje zoetgevooisd. Prima album voor de lente en zomer zou je dus zeggen. Ja en nee. Want bij deze zorgeloze en zonnige muziek zitten teksten die wel degelijk ergens over gaan en tonen dat Lekman een goed observator is, zowel van zichzelf als van zijn omgeving. “Evening Prayer” gaat over een vriend die zijn tumor in 3D print en waarbij Lekman zich afvraagt of hij wel goed op de ziekte van zijn vriend reageert omdat hij hun vriendschap niet goed kan inschatten. Kom er maar op. Of “Wedding In Finistère” over een bruiloft waar hij ooit speelde en waar hij een twijfelende bruid net op tijd van raad voorzag. Mooi is “How Can I Tell Him” over de moeite om kwetsbaar en liefdevol te zijn in een mannenvriendschap, en “Postcard #17” over zijn writer’s block. Deze teksten waarin Lekman situaties beschrijft die je zelf ook mee zou kunnen maken geven een meerwaarde aan de aanstekelijke muziek. Life Will See You Now is een zonnig album waarop echter soms een klein wolkje voor de zon verschijnt. Net zoals in het leven zelf.

File: Jens Lekman – Life Will See You Now
File Under: Bitterzoet

File Facebook: [Jens Lekman op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jens Lekman]

Jens Lekman speelt donderdag 20 april in TivoliVredenburg in Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven