Tall Tall Trees – Freedays

Joyful Noise

Een man met een ruige baard, lieve oogopslag en banjo. Dat is kort gezegd het profiel van Mike Savino, alias Tall Tall Trees. Daar hebben we de zoveelste loot aan de indiefolkstam, denk ik. Dat blijkt toch net iets genuanceerder te liggen, net als zijn op het eerste gehoor makkelijk wegluisterende liedjes. Savino ontwierp de banjotron, een banjo waarmee hij allerlei elektronische en ritmische effecten kan maken. Zodoende gebruikt hij de banjo(tron) als snaar- en percussie-instrument. Zijn liedjes zitten vol met elektronische effecten en spitsvondige wendingen. Ik zeg met nadruk liedjes omdat alle negen songs op dit album echt liedjes met goede melodieën zijn. Savino laat zijn fantasie de vrije loop wat verschillende stijlen oplevert. Zo doet “Being There” me aan de song en structuur van “Shock The Monkey” van Peter Gabriel denken. In “CLC” begint hij als een akoestische singer-songwriter maar halverwege ontaardt het nummer in een meerstemmige song en worden de effecten op de banjo losgelaten. “SeagullxEagle” klinkt dan weer als de uitbundigheid van Sufjan Stevens en “So Predictable” heeft een sixties-achtige gitaarriff. Zo valt er in elk liedje wel iets te ontdekken wat je in eerste instantie helemaal niet hoorde. Naar verluidt heeft Mike Savino zich geruime tijd in een huisje in het bos teruggetrokken om in alle rust aan Freedays te kunnen werken. Je hoort dat er veel tijd aandacht en liefde aan dit album besteed is. Tall Tall Trees onderscheidt zich van de massa door de experimentele liedjes die niet te moeilijk zijn omdat het echt toegankelijke (pop)liedjes zijn. Door de verscheidenheid aan arrangementen, stijlen en melodieën verveelt het album geen moment.

File: Tall Tall Trees – Freedays
File Under: Meer dan het lijkt
File Facebook: [Tall Tall Trees op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Tall Tall Trees]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven