Andrew Combs – Canyons Of My Mind

Loose Music

Ruim twee jaar geleden maakte ik kennis met Andrew Combs uit Nashville middels zijn tweede album All These Dreams, een prachtige melancholieke countrypopplaat. Inmiddels is album nummer drie Canyons Of My Mind uit, en dat is er wederom een van uitzonderlijke schoonheid. Waar de liedjes op het vorige album nog overwegend een country-tintje hadden is het nu meer de singer-songwriter in Combs die naar voren komt. En dan zoals we die in de jaren zeventig hoorden. Meer dan eens doet de wonderschone melancholische stem van Andrew Combs me denken aan die van Elton John zoals deze op zijn best klonk in de zeventiger jaren. De elf songs op Canyons Of My Mind zijn stuk voor stuk prachtig en lopen over van mooie melodieën en melancholie. Het album opent ijzersterk met het wat meer rockende “Heart Of Wonder”, rijk gearrangeerd met krassende gitaren en een scheurende sax die elkaar tegen het eind van het liedje, vergezeld door bonkende toetsen, in een buitelende climax tegenkomen. Op de overige liedjes wordt het gas flink teruggenomen en is er alle ruimte om te genieten van de prachtige stem van Combs. “Hazel” en “Lauralee” zijn zo breekbaar dat ze bijna mierzoet zijn. Bijna, want het zijn schitterende pareltjes waarbij ik telkens verzucht wat ontzettend mooi dit is. Ook “Dirty Rain”, Combs aanklacht tegen de verwoesting van de aarde, is om door een ringetje te halen, mede door de sfeervolle strijkers. In “Bourgeois King” maakt Combs zich flink kwaad over het huidige politieke beleid in Amerika en bezorgen een agressieve gitaar en een prachtig strijkersarrangement het liedje een zinderende finale. Afsluiter “What It Means To You” is een prachtig duet met zangeres Caitlin Cary en het meest country-nummer op de cd . Canyons Of My Mind is een juweel van een album dat uitblinkt in melancholie en melodie, en klinkt als een klok door schitterende arrangementen en de loepzuivere stem van Combs.

File: Andrew Combs – Canyons Of My Mind
File Under: Oorstrelend
File Facebook: [Andrew Combs op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Andrew Combs]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven