Moon Moon Moon – Help! Help!

Tiny Room Records

‘Moon Moon Moon is een universum, gecreeërd door Mark Lohmann, een 23-jarige muzikant uit Heerhugowaard’, aldus de eerste zin van de biografie van Moon Moon Moon. De muziek is slechts een deel van dit universum, daarnaast maakt Lohmann ook illustraties en games. Live krijgt hij versterking van vier muzikanten maar op cd doet hij alles zelf. Vanuit de studio in zijn slaapkamer ontwerpt Mark Lohmann zo zijn eigen (sprookjes)wereld. Deze wereld begon in 2014 met debuutalbum I Want!I Want! en gaat nu verder met . Het is inderdaad een wonderlijk universum waar je in stapt wanneer je de cd opzet. Lohmann fluisterzingt dromerig op muziek die ik het beste kan omschrijven als een kakofonie van bliepjes en klanken. Het doet een beetje denken aan de indiefolk van Sparklehorse en Mercury Rev. Soms wordt er wat gas terug genomen en klinkt Moon Moon Moon als een singer-songwriter in de stijl van Sufjan Stevens met sfeervolle liedjes als “House Sitting” of “The Ocean Pt.2”. De liedjes van Moon Moon Moon lopen voornamelijk over van geluiden en melodieën en ideeën. In “Goodbye, Seabed”, dat bijna acht minuten klokt, komt dat tot een climax. Het lijkt of Lohmann al zijn vondsten en ingevingen in dat nummer heeft willen stoppen waardoor ik mij voel als het wanhopige verdrinkende persoon op de hoes. Het is echt origineel en goed wat Lohmann hier met Help! Help! neerzet maar ik vind het te veel en te druk. Als je dat niet stoort is er genoeg te ontdekken in de wereld van Moon Moon Moon.


File: Moon Moon Moon – Help! Help!
File Under: Wondere wereld

File Facebook: [Moon Moon Moon op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven