Nadine Khouri – The Salted Air

One Flash Records

De naam Nadine Khouri en haar donkerharige verschijning doen vermoeden dat de huidige inwoonster van Londen Arabische roots heeft. Dat blijkt te kloppen, haar wieg stond in de Libanese hoofdstad Beirut. John Parish ontdekte de Brits/Libanese zangeres, ze zong mee op zijn album Screenplay uit 2013. De ene dienst is de andere waard en zo is Parish op zijn beurt de producer van Nadine Khouri’s debuutalbum The Salted Air. Khouri verzamelde zelf een aantal muzikanten bij elkaar. Strijkers, ukelele, gitaar, harmonium en blazers zetten een minimalistisch en bezwerend geluid onder de tien liedjes. Haar Arabische afkomst wordt duidelijk in haar manier van zingen in opener “Thru You I Awaken”. De bezwerende sound is mooi in “I Ran Thru The Dark” waarbij het nummer op het eind openbloeit en naar een soort climax toewerkt. Ook in “Broken Star” zit een mysterieus dreigende sfeer onder het liedje wat het spannend maakt. Helaas lukt het Khouri niet om het hele album verrassend uit de hoek te komen. Daar is haar stem net iets te lijzig en niet aansprekend genoeg voor waardoor de liedjes een beetje voortkabbelen en ongemerkt aan me voorbij gaan. Gemiste kans, gezien wat John Parish met PJ Harvey wél voor elkaar wist te krijgen. The Salted Air is daarom een verdienstelijke debuutplaat van een zangeres waar volgens mij veel meer in zit.

File: Nadine Khouri – The Salted Air
File Under: Nog een beetje flauw

File Facebook: [Nadine Khouri op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Nadine Khouri]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top