Torgeir Waldemar – No Offending Borders

Ja. Jansen Plateproduksjon / PIAS

Torgeir Waldemar, onthoud die naam! Dewie? Torgeir Waldemar! En waarom? Omdat de 43-jarige Noor een indrukwekkende plaat heeft uitgebracht. No Offending Borders is zijn tweede album en wat mij betreft verplichte kost voor liefhebbers van Neil Young, Will Oldham, Gram Parsons en Bob Dylan. In basis is Waldemar er altijd gewapend met zijn gitaar. Luister eens naar de opener en Link Wray-cover “Falling Rain”, een van oorsprong anti-Korea-oorlogssong. Hierna gaat het rauw met bandbegeleiding in “Summer in Toulouse”, een nummer dat Neil Young in zijn betere tijden (“Down By The River”) had kunnen schrijven en spelen . De stem van Waldemar raakt me, het gitaargeluid is gedreven als dat van David Eugene Edwards. En eerlijk is eerlijk, er zijn er tegenwoordig nog maar weinigen die dit lukt. Folk, alt.country, rock, singer-song-writer, wat er ook aangeraakt wordt, het wordt goud. Waldemar is nou zo’n artiest waarbij nummers me niet lang genoeg kunnen duren. En laat deze man nou in mei naar Nederland komen. Als je kennis hebt genomen van deze plaat dan lijkt je aanwezigheid verplichte kost.

Komende week is Waldemar in ons land te bewonderen. Vrijdag 19 mei in Luxor Live! te Arnhem, zaterdag 20 mei in Cinetol te Amsterdam en zondag 21 mei in de Spieghel in Groningen.

File: Torgeir Waldemar – No Offending Borders
File Under: Verplichte kost

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven