Ronnie Baker Brooks – Times Have Changed

Mascot / Provogue

Al bijna vijftig jaar heeft de in 1967 in Chicago geboren Ronnie Baker Brooks de blues. Dat kan ook bijna niet anders als je vader Lonnie Brooks, een beroemde bluesartiest, is. Toch gaat de muziek van Ronnie Baker Brooks verder, want hij lijkt vooral de jaren zestig soul omarmd te hebben. U weet wel met grootheden als Otis Redding en Curtis Mayfield. Roots genoeg dus. Het was al meer dan tien jaar geleden dat Brooks voor het laatst een album uitgebracht heeft, maar hij heeft er serieus werk van gemaakt. Het regent featuring die, en featuring die. Ik noem een Steve Cropper (in Joe Tex’ “Show Me” (ook gespeeld door Redding)), een Al Kapone (rappend op het titelnummer), een Angie Stone (op Curtis Mayfields “Give Me Your Love (Love Song)”) of een Lonnie Brooks (gitaarwerk op het instrumentale “Twine Time”). Het gevaar van veel gasten is dat de rode lijn op een album nog wel eens zoek is, maar dat is hier allerminst het geval. Ook valt het niet eens op dat er een mix is van covers (zes keer) en eigen nummers (vijf keer). Het enige probleem is dat het me allemaal wat teveel voortkabbelt. Het had wel wat meer mogen spetteren. Maar goed, ook daar is een markt voor. Ik denk dat er genoeg publiek te vinden zou moeten zijn die dit wel wat vindt. Het zit namelijk prima in elkaar en eerlijk is eerlijk “Times Have Changed” is een prachtig titelsong.

File: Ronnie Baker Brooks – Times Have Changed
File Under: Met de paplepel

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven