Giant Rooks – New Estate

Haldern

Oscar And The Wolf? Of nee, alt-J! Het zwaar Duitse accent van de zanger verraadt dat ik niet luister naar de Belgische band of de Britse indierockers. Giant Rooks is een Duitse band en maakt fijne indierock zoals bovengenoemde bands dat ook doen. Zanger Frederik Rabe’s stem klinkt als een kruising tussen die van Max Colombie van Oscar And The Wolf en Joe Newman van alt-J. De band uit Hamm, een klein plaatsje in de buurt van Dortmund, bestaat sinds 2014 en bracht in 2015 al een ep uit. “New Estate” is de tweede ep en de vijf liedjes klinken veelbelovend. Opener “New Estate” is catchy en zou zomaar een hit kunnen worden. “Bright Lies” is een eigenzinnig indieliedje waarin ik de invloeden van alt-J terug hoor. “Chapels” heeft een mooie, melodieuze opbouw, “Mia & Keira (Days To Come) is weer wat poppier en het melancholische “Slow” besluit op prettige wijze de ep. Verwacht geen wereldschokkende en overrompelende band maar wel vijf prima in elkaar zittende liedjes van een Duitse indiebelofte. Aangezien de gemiddelde leeftijd van de bandleden achttien jaar is zou dit nog wel eens de opmaat kunnen zijn van een prima debuutalbum met alle gevolgen vandien.

File: Giant Rooks – New Estate
File Under: Toll!
File Facebook: [Giant Rooks op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Giant Rooks]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven