Jake Xerxes Fussell – What In The Natural World

De vader van gitarist/zanger Jake Xerxes Fussell bestudeerde als musicoloog traditionals uit voornamelijk het zuiden van de Verenigde Staten. Op zijn zoektochten naar mooie liedjes nam hij de kleine Jake vaak mee. Fussell senior kan zijn muzikale opvoeding als geslaagd beschouwen. Jake Xerxes Fussell bewerkt op zijn tweede album What In The Natural World vergeten of nooit gehoorde traditionals. Niet de songs die uit ten treure gecoverd zijn maar echte verborgen parels. “Jump For Joy” van Duke Ellington en “Bells Of Rhymney” zijn misschien nog wel bekend, laatsgenoemde in de versie van The Byrds. Fussell schreef zelf de muziek voor zijn versie en zo krijgt deze song een heel nieuw gezicht. En dat doet hij met alle negen liedjes op dit album. Nergens heb ik het idee dat ik naar bewerkingen van oude liedjes aan het luisteren ben omdat Fussell er met zijn knappe gitaarspel en ook nog eens goede stem in slaagt ze eigentijds te laten klinken. Neem nu een liedje als “Have You Ever Seen Peaches Growing On A Sweet Potato Vine?” (wat een titel!). Het klokt ruim zes minuten en veel meer dan Fussells gitaar en stem hoor je niet maar toch blijft het boeien. Wanneer dit album gepresenteerd zou worden als een blues/folkalbum uit 2017 zou ik het onmiddellijk geloofd hebben. Des te leuker om te weten dat deze, soms stokoude, songs door Fussell weer onder de aandacht gebracht worden. De cirkel is zo weer rond en What In The Natural World is een waardevolle toevoeging aan de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

File: Jake Xerxes Fussell – What In The Natural World
File Under: Muziekrecycler
File Facebook: [Jake Xerxes Fussell op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven