WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-183e85-1989c-1346.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Josy & The Pony Vs. The Poneymen – Hippodrone Club – File Under: New Music

Josy & The Pony Vs. The Poneymen – Hippodrone Club

Rockerill Records

Wat als Danny Mommens en Els Pynoo met hun Vive La Fête geen electro hadden omarmd maar surf, instro’s en rockabilly-met-feedback? Rare vraag wellicht, maar de gouden formule van Franstalige zuchtmeisjeszang over wat-voor-genre-dan-ook werkt altijd. En dus ook als de eveneens Belgische, maar Waalse Josette Ponette, alias Josy, en Bobby Poney, alias The Pony, met The Poneymen als begeleidingsband tien door fuzz en staccato surfgitaarwerk gedomineerde tracks opnemen. The Poneymen heten, als waren ze Ramones, allemaal Poney: Ponitalian Stallone, Poney Manfred, Poney Jr., Poney MegaGrossbeat, Poney Noir, Akim Poney en (bent u daar nog?) Maxi Poney. De namen van de gastmuzikanten zal ik u besparen. Ook de titels van de nummers hebben last van humor: “Louis Sttalllone 007”, “H!!! Hue H!!! Han”, “Horses & Whores” (met een verder geheel Franstalige tekst), “Mexican Hippic Sauce (Vegan Version)” enzoverder. Maar deze band afdoen als flauwe onzin is te kort door de bocht. Man? Or Astro-man combineerden flauwe grappen ook met prima songs. In “Anesse Topless” werkt het bijvoorbeeld uitstekend en als in “La Belle Ponasse” vol gas gegeven wordt, levert dat een opwindende track op. Wellicht helpt het dat mijn Frans te roestig is om eventuele tekstuele grollen te begrijpen, wat de aandacht voor de liedjes, het lekkere zangwerk en de mooie gitaarmuren ten goede komt. Toch geldt: humor iets meer doseren, dan worden de liedjes ook beter.

File: Josy & The Pony Vs. The Poneymen – Hippodrone Club

File Under: Instro galop, pardon: galore!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven